OOLONG THEE

Home  »  Thee soorten uit Taiwan  »  Oolong thee is gezond  »  Afvallen met Oolong thee  »  Oolong thee zetten  »  Veelgestelde vragen

Oolong thee is gezond !

Oolong thee is gezond. Thee wordt al eeuwenlang gebruikt als middel tegen allerlei ziektes en kwalen. Toch wordt er nog steeds onderzoek gedaan naar de positieve gezondheidseffecten van de theesoorten die worden gemaakt van de groene thee blaadjes van de Camellia plant, zoals Oolong thee.

Gelukkig zijn de voedingswetenschappers in Azië en het Westen het eens over de belangrijkste conclusies, namelijk:

          Oolong thee kan je beschermen tegen hart- en vaatziekten en diabetes.

zhen-yin heeft een groen hart voor oolong
Oolong thee zorgt namelijk voor:
– verlaging van je bloeddruk;
– verlaging van het schadelijke LDL cholesterol in je bloed;
– 10% minder risico op een beroerte;
– 15% minder risico op diabetes (type 2).

Gewoon door het drinken van 3 koppen Oolong thee per dag… dat maakt het drinken van een kop Oolong thee niet alleen lekker, maar ook gezond !

Gezonde drank

Oolong thee is een gezonde drank, er is geen wetenschapper die daar aan twijfelt. Maar het is geen medicijn. Verlaag de hoeveelheid medicijnen tegen te hoge bloeddruk of cholesterol nooit op eigen houtje, maar volg het voorschrift van de dokter.

Cafeïne

Alle theesoorten die worden gemaakt van de Camellia theeplant, bevatten cafeïne. Cafeïne in thee wordt soms theïne genoemd, maar het gaat om dezelfde stof. Ter vergelijking: één kop koffie bevat evenveel cafeïne als drie koppen Oolong thee.

          Oolong thee wordt daarom een milde oppepper genoemd.

Zoals bekend doen zwangere vrouwen, en vrouwen die borstvoeding geven, er goed aan om de adviezen van het Voedingscentrum over cafeïnegebruik op te volgen.

Afvallen

Onderzoek heeft aangetoond dat door het dagelijks drinken van 2-3 koppen Oolong thee de verbranding van lichaamsvet wordt gestimuleerd, waardoor het je helpt met afvallen.
Lees hier alles over hoe je kunt afvallen met Oolong thee.

Referenties

Voor het schrijven van deze pagina hebben we gebruik gemaakt van de volgende referenties:

Omslagfoto van het boek Eet als een expert
Eet als een expert

Het boek ‘Eet als een expert’ is geschreven door Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Kramer en Liesbeth Smit, alle vier bekende voedings- en gezondheidswetenschappers.

Dit boek staat vol met realistische, haalbare adviezen en heerlijke recepten.

Enkele citaten over thee:

“Alleen voor het elke dag drinken van een paar kopjes groene of zwarte thee, gemaakt van de theeplant Camellia sinensis, is er voldoende bewijs dat het ook bijdraagt aan de gezondheid“.

Bij proefpersonen die een paar maanden lang drie koppen groene thee per dag dronken, daalde de broeddruk en het LDL-cholesterol“.

Voedingsmythes

Het boek ‘Voedingsmythes’ is geschreven door Martijn Katan, een van Nederlands meest gerespecteerde voedingswetenschappers. Katan is columnist van NRC Handelsblad en is regelmatig te zien en te horen in de media.

In deze bestseller wordt afgerekend met 70 voedingsmythes. Maar Katan benoemt ook positieve eigenschappen van zwarte of groene (Oolong) thee:

Drie tot vijf koppen thee per dag verlagen de bloeddruk met 2 millimeter kwik. Dat lijkt weinig, maar het heeft een niet te verwaarlozen effect op het risico van een beroerte“.

Genoeg redenen om thee te drinken“.

Omslagfoto van het boek Voedingsmythes
Voorpagina Gezondheidsraad achtergronddocument bij richtlijnen goede voeding over Oolong thee

‘Thee – Achtergronddocument bij Richtlijnen goede voeding 2015’ van de Gezondheidsraad.

Enkele citaten uit de ‘Conclusies relevant voor de richtlijnen’:

“het gebruik van vijf koppen zwarte thee per dag of drie koppen groene thee per dag verlaagt de systolische bloeddruk met 2 mmg Hg.”

“het gebruik van drie koppen groene thee per dag verlaagt het LDL-cholesterol met 0,05 mmol/l.”

<>